Bliver det nye elmarkedet noget, du kan tjene penge på?
I takt med den stigende fokus på grøn energi og bæredygtighed har spørgsmålet om, hvorvidt det nye elmarked er noget, man som forbruger kan tjene penge på, fået øget relevans. Historisk set har det været sådan, at forbrugerne har betalt for udvidelsen af den grønne energiproduktion gennem deres elregninger. Men det har hidtil primært været energiselskaber eller investorer, der har kunne høste afkastet af disse investeringer. Er det ikke på tide, at dette ændres?
Fra forbruger til medejer
En mulig vej frem, er at ændre magtbalancen i elmarkedet ved at give forbrugerne mulighed for at blive medejere af den grønne energiproduktion. Dette koncept går ud på, at forbrugerne selv investerer i og ejer en del af de grønne energiprojekter såsom solcelleparker, vindmølleparker, typisk sammen med lokale energifællesskaber. Ved at blive medejere får forbrugerne ikke blot del i afkastet fra produktionen, men de bidrager også aktivt til den grønne omstilling ved at hjælpe med udbygningen af grøn energi produktion som ellers ikke nødvendigvis var blevet til, hos StrømFordel arbejder vi for at alle kan, uanset bolig eller lokation, deltage i sådan en ordning.
Tjene på produktionen og spare på elregningen
Fordelene ved at blive medejere af den grønne energiproduktion er flere. For det første får forbrugerne mulighed for at tjene penge på produktionen af grøn energi gennem deres ejerskab. Dette kan være i form af udbytte fra salg af den producerede strøm. Hvis de bor i nærheden af anlægget og er del af energifælleskabet, kan de også få lavere elregninger, da de kan anvende den producerede energi direkte fra de fælles ejede anlæg til en på forhånd aftalt pris. Ejerskabet kan de tage med sig hvis de flytter, og have uanset om de ejer deres bolig eller bor til leje.
Aktiv deltagelse i den grønne omstilling
Ved at blive medejere af den grønne energiproduktion får forbrugerne også en mere aktiv rolle i den grønne omstilling. De bliver ikke blot passive forbrugere af energi, men aktive deltagere i at skabe en mere bæredygtig energiforsyning. Dette kan være med til at øge bevidstheden omkring energiforbrug og skabe incitament til yderligere investeringer i grøn energi.
Konklusion
Det nye elmarked rummer således potentiale for, at forbrugerne kan tjene penge på den grønne energiproduktion, samtidig med at de bidrager aktivt til den grønne omstilling. Ved at blive medejere af grønne energiprojekter får forbrugerne del i afkastet og styrker deres engagement i bæredygtighed. Det kræver ikke længere en stor pose penge, men blot at man skifter til StrømFordel.